Острият недостиг на медикаментите, предназначени за  диабетици,  драстично е намалял,

...
Острият недостиг на медикаментите, предназначени за  диабетици,  драстично е намалял,
Коментари Харесай

Пловдивски фармацевт: Недостигът на “Оземпик“ намаля, но медикаменти за епилепсия липсват

Острият дефицит на медикаментите, предопределени за  диабетици,  драстично е намалял, разяснява пловдивски фармацевт пред TrafficNews . През последните месеци доставките на най-търсените медикаменти от 1мг и „ Tresiba ” са били обновени и хората, които имат потребност, могат да се  доставят с медикаментите.Въпреки това не е изключено нервността за липса на медикаментите още веднъж да настъпи в даден миг. 
Прочетете още
Според експерти, въвеждането на наложителни електронни предписания и строгият надзор оказа въздействие върху обстановката. По думите на диабетици и лекари, дефицитът бе предизвикан  от търсеното на  " Оземпик "  с цел намаляване, а не лекуване. Отпускането му беше допустимо и с бяла рецепта и беше елементарно да се закупи от всеки един.

Проблемът със снабдяването на препарата, се коренеше от много дълъг интервал и поставяше в риск живота на доста хора. Лекарството  се употребява за надзор на равнището на кръвната захар при диабетици, а също по този начин се предписва на хора с наднормено тегло.

Фармацевт разяснява пред  TrafficNews  , че към днешна дата казусът се е трансферирал към медикаменти за друга диагноза. Пловдивчани, които страдат от епилепсия, в този интервал мъчно могат да намерят избрани лекарства, тъй като са отвод по фармацевтичните хранилища.

Липсата на медикаментите за епилепсия, които са животоспасяващи, е на интервали. Това са медикаменти, които се продават по протокол и затова не могат да бъдат замествани с други лекарства. При сериозен случай, в случай че това е нужно, страдащите от епилепсия не могат да се възползват от гратис лекарство, тъй като в протокола е записано различен тип медикамент. Понякога даже е мъчно и намирането на заместители.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР